VRAAG NU UW GRATIS OFFERTE

Sandwichpanelen voor nieuwbouw en renovatie

 

In opdracht van Fluvius vernieuwt IRS 12 asymmetrische zadeldaken of sheddaken boven de Academie voor Beeldende Kunst in Antwerpen.

De oude bestaande lichtstraten in aluminiumprofiel voldoen niet meer aan huidige standaarden en zijn daarnaast ook nooit echt waterdicht geweest.

De renovatie van de lichtstraten wordt gecombineerd met het vernieuwen en isoleren van het plat dak. De coördinatie tussen beide onderdelen is cruciaal. De oude lichtstraten worden eerste opgebroken en de opstanden van de lichtstraten worden 20cm verhoogd. Vervolgens wordt de dakdichting weggenomen en wordt de hellingsisolatie en nieuwe dakdichting geplaatst. Aansluitend plaatsten wij de nieuwe lichtstraten, inclusief geïsoleerde kopse kant in hout.

Speciaal aan dit project is de witte buitenzijde en vorm van de lichtstraten. Een lichtstudie opgemaakt door Velux gaf aan dat er mogelijks te weinig natuurlijk licht in de kunstateliers binnenkwam. De simulatie werd bevestigd door metingen in de bestaande toestand. De lichtstraat werd daarom iets meer naar achter geheld en de achterzijde van de overstaande lichtstraat werd reflecterend wit gekozen. Op deze manier kon voldoende lichtinval gecreëerd worden, zonder de openingen te vergroten!

 

 
 
Afbeelding teaser: 
Nederlands