VRAAG NU UW GRATIS OFFERTE

Sandwichpanelen voor nieuwbouw en renovatie

sandwichpanelen dak en wand

Wij leveren en plaatsen geïsoleerde sandwichpanelen, hoofdzakelijk als dakbedekking voor nieuwbouw en dakrenovatie.

 

Vanwege hun flexibiliteit, vele mogelijkheden en uitstekende thermische en brandwerende eigenschappen zijn geïsoleerde sandwichpanelen uitermate geschikt als dakbedekking binnen een breed scala aan gebouwen zoals industriële gebouwen, kantoorgebouwen, publieke gebouwen, scholen, winkelcentra, woningbouw en binnen de landbouwsector (bvb. stallen en maneges).

De voordelen van onze sandwichpanelen zijn onder meer dat zij geïntegreerd kunnen worden in zowel moderne als traditioneel ontworpen bouwprojecten. Door de hoge isolatiewaarde van de sandwichpanelen kunnen zij ook toegepast worden in bouwprojecten met een klimaatneutraal of zelfs een klimaatpositief ontwerp.

Kleuren en structuren

Als vanzelfsprekend bieden wij u keuze uit een breed assortiment profileringen, kleuren, isolatiediktes en structuur, waaruit in overleg met uw architect de juiste keuze maakt. 

De sandwichpanelen zijn leverbaar in een scala aan kleuren en afwerkingen voor uw gebouw, variërend van opvallend metallic of hoogglans tot aan levendige prints en leermotieven in de coating.
Onze kleurcollecties zijn ontworpen met behulp van robuuste, maar ook duurzame materialen om  de perfecte look van uw ontwerp weer te geven.

De coatings zijn geschikt voor alle omgevingen, van gematigde tot zware condities, en zijn UV-bestendig, slijtvast, corrosiebestendig en bestand tegen chemische invloeden.

Ook sandwichpanelen voor zéér specifieke toepassingen (sterk corrosief milieu, voeding, lage helling,...) kunnen wij u aanbieden én u adviseren in uw keuze.

Voordelen van sandwichpanelen

 • Energiebesparing door de hoge isolatiewaarde (PUR, PIR of rotswol)
 • Lange economische levensduur
 • Beschikbaar in een brede waaier kleuren, profielen en structuren
 • Sandwichpanelen worden op een milieuvriendelijke manier vervaardigd en zijn 100% recycleerbaar
 • Afwerkingstoebehoren zoals lichtstraten, afwerkingsprofielen, pijpdoorvoeren en dakdoorgangen garanderen een nette afwerking
 • Snelle plaatsing met een minimum aan hinder voor uw werkomgeving
 • Toepasbaar op daken met een zeer lage hellingshoek
 • Sandwichpanelen komen in aanmerking voor de isolatiepremies van de overheid (ook deze vanaf 2013). Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven!

Zonnepanelen op sandwichpanelen

Onze sandwichpanelen zijn ook meteen geschikt voor het monteren van zonnepanelen. Wij beschikken over alle profielen en hulpstukken om uw zonnepanelen onder vrijwel alle omstandigheden vlekkeloos te monteren. Overweegt u zelf zonnepanelen te laten plaatsen op sandwichpanelen? Neem contact en vraag ons naar de beste bevestigingwijze! 

Heeft u een loods die aan renovatie toe is en waarop zonnepanelen geplaatst zijn? Géén probleem! Wij beheren uw project van A tot Z: vanaf het wegnemen van de zonnepanelen, over het vernieuwen van uw dak naar het opnieuw in dienst stellen is IRS uw aanspreekpunt!

 

Onze vaste partners voor sandwichpanelen:

 • KINGSPAN
 • JORIS IDE
 • REX
 • ARCELOR

Naast onze vaste partners onderhouden we ook internationale contacten voor specifieke toepassingen. Heeft u een apart profiel (vorm) of rare (niet Belgische) afmeting? Contacteer ons! 

 

Isolatiepremie? Ook voor bedrijven!

Iedereen kent de isolatiepremies voor woningen, maar wist u dat ook bedrijven een isolatiepremie kunnen aanvragen voor het isoleren van daken, gevels of glas? Wij adviseren u hiertoe op gebied van isolatiedikte (meestal U of R-waarde) en administratie. De isolatiepremies zijn verschillen van regio (Vlaanderen, Brussel of Wallonië) en worden regelmatig aangepast. Vaak is een goed geïsoleerd dak met een isolatiepremie goedkoper dan een dak met een dunne isolatieplaat!

 

TIP: Benieuwd naar de mogelijkheden met sandwichpanelen? Blader door onze referenties!

 

dakbedekking industriebouw
sandwichpanelen
Dakplaten, toegepast in een school
dakplaten winkelcentrum
dakbedekking landbouw
dakbedekking manege
dakbedekking rusthuis
landbouwsector
Dakplaten industrie
Afbeelding teaser: 
sandwichpanelen dak en wand
Nederlands